Recepty » Moučníky » Ořechová nádivka do koláčů

Ořechová nádivka do koláčů

Velmi chutná ořechová náplň do nejrůznějších kynutých moučníků, závinů, buchet, koláčů či svatebních koláčů...

Suroviny:
25 dkg jemně strouhaných vlašských ořechů
2 dcl mléka
100 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
hrst rozinek

Postup přípravy

Mléko, cukr, vanilkový cukr přivedeme do varu. Mléko s cukrem musíme stále míchat, aby se nepřipálilo. Přidáme ořechy, rozinky, promícháme a odstavíme. Necháme vychladit do druhého dne a můžeme použít. Nádivka, která zbude, se může v sáčku zamrazit a lze použít v případě potřeby.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Svatební koláče

» Plněné rohlíčky

» Kynutý závin

» Buchty s povidly

» Tvarohový kynutý závin

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt