Recepty » Mleté maso » Mletý řízek se smetanou

Mletý řízek se smetanou

Už se vám stalo, že z masa na řízek za žádnou cenu řízek neuděláte? Stačí oprášit starý recept, který je zde.

Suroviny:
Asi 1,20 kg libového vepřového masa
1 smetana ke šlehání
sůl, pepř

Postup přípravy

Maso jemně umeleme, nejlépe 2 x. Zalijeme smetanou, přidáme asi 1 lžičku soli a čerstvě mletý pepř. Maso se smetanou propracujeme na hladkou hmotu, vytvoříme silnější válec, zabalíme do fólie nebo alobalu a dáme do příštího dne odležet do lednice. Mokrým nožem nakrájíme asi 1 cm silné plátky, obalíme v trojobalu a osmažíme na 100 % tuku. Podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.

Takto zpracované maso se dá i vyválet na plát, pomazat hořčicí a naplnit jako roládu libovolnou nádivkou. Tento recept se hodí i na zpracování králičího masa, když nám králíček trochu zestárne a řízek z něj by byl poněkud tužší.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Cuketové karbanátky

» Holandské řízečky

» Zelné závitky

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt