Recepty » Omáčky » Maso v zeleninové omáčce

Maso v zeleninové omáčce

Pokrm z masa, množství zeleniny (papriky, rajčata, cuketa, celer, mrkve, cibule, česnek) v omáčce z rajčatového protlaku.

Suroviny:
½ kg kuřecího nebo libového vepřového masa
2 cibule
3 stroužky česneku
4 větší brambory
2 mrkve
plátek celeru
1 malá cuketa
2 rajčata
2 papriky (červená a zelená)
1 lžička papriky sladké
na špičku nože chilli
sůl, pepř, olej
1 rajský protlak nebo kečup

Postup přípravy

Maso nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek nakrájíme na klínky, opečeme dorůžova, přidáme maso a společně ještě opékáme tak, aby maso bylo napůl měkké. Pak přidáváme další suroviny, podle toho jak dlouho potřebujeme ke změknutí. Nejdřív přidáme brambory, mrkev a celer na klínky, později cuketu, papriky, rajčata, přidáme sypkou papriku, chilli, sůl, pepř a protlak. Je potřeba, aby všechno bylo nakrájené na přibližně stejné kousky. Vše promícháme a až jsou všechny suroviny měkké (ne však rozvařené), je hotovo. Můžeme podávat s krajíčkem chleba.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Masové kuličky v zeleninové omáčce

» Rajská omáčka

» Kuře na rajčatech

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt