Recepty » Ryby » Marinovaný losos

Marinovaný losos

Dobré maso lososa lze připravit různými způsoby. Můžeme ho třeba naložit do marinády a poté smažit nebo grilovat.

Suroviny:
2 porce lososa
2 dl olivového oleje
3 lžíce maggi
3 lžíce sójové omáčky
pepř, sůl, koření na ryby
3 stroužky česneku
citronová šťáva
petržel
1 lžíce bílého vína

Postup přípravy

Lososa necháme rozmrazit, maso osušíme. Stroužky česneku prolisujeme a utřeme s trochou soli, pepře a koření na ryby. Do misky dáme olej, maggi, sójovou omáčku, bílé víno a česnek s kořením a vše důkladně promícháme. Do skleněné mísy dáme lososa a zalijeme marinádou. Snažíme se, aby byla ryba dobře rozprostřená a marináda se dostala ke všem částem. Vše přikryjeme skleněnou poklicí a necháme cca 12 hodin odležet v lednici. Poté si připravíme pánev, na které rozehřejeme olej. Vyjmeme lososa z marinády a na pánvi smažíme z obou stran dorůžova. Když je ryba hotová, pokapeme ji pár kapkami citronové šťávy. Pokud nechceme lososa smažit, lze ho také grilovat. Podáváme s vařenými bramborami a ozdobíme petrželkou. Přidat můžeme také zeleninu.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Pstruh pečený s česnekem a bylinkami

» Rybí filé s rajčaty a mozzarellou

» Obalovaná ryba v parmezánu

» Pstruh na bylinkách s houbami

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt