Recepty » Vepřové maso » Marinované vepřové kotlety

Marinované vepřové kotlety

Grilované vepřové kotlety marinované v marinádě z česneku, bazalky a pepře. Podáváme s pečenými bramborami a grilovanými rajčaty.

Suroviny:
4 vepřové kotlety bez kosti
5 stroužků česneku
několik lístků čerstvé bazalky (případně lze použít i sušenou)
sůl
pepř
půl lžičky kari koření
olej

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme s olejem, nasekanou bazalkou, pepřem, solí, kari kořením a vytvoříme marinádu. Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a dáme do marinády. Necháme v chladu marinovat přes noc. Příští den maso vyjmeme, připravíme si gril a grilujeme z obou stran do změknutí. Podáváme s opečenými bramborami, grilovanými rajčaty, případně zeleninovým salátem. Přidat můžeme i tatarku.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Vepřové s fazolkami a houbami

» Maďarské kotlety

» Kotlety na žampionech

» Cibulové řízky

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt