Recepty » Hovězí maso » Maďarský guláš

Maďarský guláš

Gulášů máme více druhů a kdo má tento typ pokrmu rád, určitě by neměl vynechat maďarský guláš, který je kromě masa připraven i ze zeleniny.

Suroviny:
0,75 kg hovězího předního masa
50 g tuku
3 zelené papriky
2 větší rajčata
2 větší cibule
sůl
1 lžíce červené sladké papriky
vývar

Postup přípravy

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Omyjeme také zeleninu, cibuli nakrájíme na kostičky, rajčata na čtvrtky a papriky na proužky. Maso nejprve opečeme na tuku, vyndáme z hrnce či pánve. Vložíme cibuli a osmahneme dorůžova. Na chvíli odstavíme, na cibuli dáme maso, podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme červenou mletou papriku, přikryjeme poklicí a dusíme maso do změknutí. Když je maso měkké, přidáme zeleninu a mírně vaříme, až zelenina změkne, ale nerozvaří se. Podávat lze s knedlíkem, těstovinami nebo rýží.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Guláš s hříbky a zelenými paprikami

» Segedínský guláš

» Bramborový guláš neboli buřtguláš

» Guláš na bulharský způsob

» Vepřový guláš s žampiony a šunkou

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt