Recepty » Vepřové maso » Maďarské kotlety

Maďarské kotlety

Vepřové kotlety s paprikami, rajčatovým protlakem, cibulí a podávané s pečenými bramborami.

Suroviny:
4 vepřové kotlety bez kosti
4 zelené papriky
1 větší cibule
1 malý rajčatový protlak
4 lžíce červeného vína
40 g anglické slaniny
olej
2 lžíce worcestrové omáčky
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
vývar nebo masox

Postup přípravy

Maso očistíme, omyjeme, po obvodu nařízneme, osolíme a opepříme. Papriky nakrájíme na proužky a cibuli na plátky. Anglickou nakrájíme na malé kostičky. Nejprve na oleji nebo na sádle orestujeme maso. Vyjmeme maso a orestujeme slaninu. Přidáme zeleninu, po chvilce worcester, víno, protlak, podlijeme vývarem a promícháme. Vložíme zpět maso a dusíme společně do změknutí. Když je maso měkké, zahustíme moukou a mícháme, až je šťáva dostatečně hustá. Podáváme s opečenými bramborami.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Přírodní vepřové kotlety

» Kotlety na hořčici

» Vepřové s fazolkami a houbami

» Vepřové na zelenině a česneku

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt