Recepty » Ryby » Losos na kmínu

Losos na kmínu

Rychle a jednoduše připravený losos s kmínem a pepřem, který překvapí dobrou chutí. Podáváme v pečeným bramborem.

Suroviny:
2 porce lososa
máslo cca 1 – 2 lžíce
čtvrt lžičky pepře
čtvrt lžičky soli
mletý kmín

Postup přípravy

Jestliže je ryba vcelku, rozkrojíme jí na polovinu či dle velikosti na porce, aby byla velká každá část pro jednu osobu. Lososa omyjeme a osušíme. Filety jsou většinou vykostěné, celou rybu případně zbavíme páteře s kostmi. Potom lososa osolíme, opepříme a na vrch posypeme drceným kmínem. Připravíme si skleněnou zapékací mísu, vytřeme ji máslem a položíme do ní kousky lososa kůží dolů. Troubu předehřejeme na 200°C a pečeme v ní rybu přibližně 20 minut. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Obalovaná ryba v parmezánu

» Pstruh na bylinkách s houbami

» Marinovaný losos

» Rybí filé s česnekem

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt