Recepty » Ostatní » Lečo s klobásou

Lečo s klobásou

Oblíbený pokrm lečo se připravuje z čerstvých surovin, mnoho paprik, rajčat, cibule a nejlépe domácích čerstvých vajec. Nakrájíme a přidáme kvalitní klobásu.

Suroviny:
6 masitých paprik (může být i pálivá)
6 velkých rajčat
2 cibule
4 klobásy (může být i párek)
1 konzerva krájených italských rajčat
2 lžičky červené sl. papriky
sůl, pepř
5 vajíček

Postup přípravy

Papriky, rajčata a cibuli nakrájíme na proužky, klobásy na kolečka. Do hrnce dáme olej, na kterém osmažíme cibuli, přidáme nakrájenou klobásu, trochu opečeme, zaprášíme paprikou a zalijeme trochou vody. Přidáme papriky, rajčata, osolíme, opepříme, přidáme konzervu rajčat a dusíme tak, aby změkly papriky, rajčata jsou hned. Dle potřeby ještě zahustíme instantní jíškou a případně dosolíme. Zvlášť na pánvi na másle usmažíme vajíčka a vsypeme do leča. Podáváme s chlebem. Pokud vám lečo zbude, tak věřte, že druhý den je ještě lepší.

Diskuse k článku (2)


Související obsah

» Koprová omáčka

» Boloňské špagety

» Rajská omáčka

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt