Recepty » Těstoviny » Lasagne s mletým masem a bešamelem

Lasagne s mletým masem a bešamelem

Lazagne jsou velmi chutné italské těstoviny. Připravit je lze mnoha způsoby. Oblíbené jsou s mletým masem a bešamelovou omáčkou.

Suroviny:
1 balíček lazaní (na 2 x potřebujeme 16 plátků)
40 dkg mletého míchaného
1 velká cibule
3 stroužky česneku
0,25 kg žampionů
1 konzerva italských rajčat
kečup na dochucení
6 dl mléka
5 dkg másla
2 vrchovaté lžíce mouky
3 lžíce hladké mouky
sůl, pepř, muškátový květ
8 plátků eidamu

Postup přípravy

Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso a opékáme asi 5 minut. Potom přidáme rajčata z konzervy i s nálevem, dochutíme kečupem, nasekanou bazalkou, osolíme, opepříme a ještě asi 5 minut podusíme. Žampiony oloupeme, nakrájíme a dáme stranou. Nyní uvaříme bešamelovou omáčku. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a přivedeme do varu, stále mícháme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme a ochutíme špetkou muškátu.

Zapékací mísu vymažeme máslem a střídavě vrstvíme lazaně, masová směs, žampiony, lazaně, bešamel atd. Navrch přijde nalít zbytek bešamelu a vše poklademe plátky sýra. Zapékáme asi 25 minut při 200°C.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Zapečené flíčky s houbami a se slaninou

» Špagetový dort

» Pórkové špagety

» Kuřecí kousky s kuskusem

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt