Recepty » Kuřecí maso » Kyjevské kuřecí maso

Kyjevské kuřecí maso

Kuřecí maso obalené ve strouhance a pečené s máslem uvnitř. Maso je šťavnatější a má lepší chuť...

Suroviny:
4 kuřecí prsní řízky
sůl
pepř
70 g másla
2 vejce
80 g strouhanky
šťáva z citronu
olej
pažitka nebo petržel na brambory
jehlice nebo párátka na sepnutí masa

Postup přípravy

Maso lehce naklepeme osolíme, opepříme a necháme vychladit v lednici. Máslo nakrájíme na 4 rovnoměrné hranolky. Maso dáme na stůl, na střed každého kousku vložíme kus másla, zabalíme a spíchneme jehlicí nebo párátkem.

Obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance. Musíme si pospíšit, aby se máslo nezačalo rozpouštět. Případně necháme před obalením chvíli v chladničce, aby máslo zůstalo tuhé.

Když máme maso obalené, osmažíme ho na oleji dozlatova. Když je maso hotové, pokapeme ho citronovou šťávou. Podáváme s vařenými bramborami posypanými pažitkou nebo petrželí.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Kuřecí řízky s bylinkovým máslem

» Řecké kuře

» Středomořské kuře

» Kuřecí prsa s citrusovou omáčkou

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2018 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt