Recepty » Kuřecí maso » Kuřecí španělský ptáček

Kuřecí španělský ptáček

Chceme-li zkusit změnu u tradičních receptů, můžeme to zkusit u španělských ptáčků, u kterých nahradíme hovězí maso za kuřecí.

Suroviny:
4 plátky kuřecího masa
sůl, pepř, pikantní hořčice, olej
1 mrkev
1 plátek celeru
2 sterilované okurky
1 cibule dovnitř
1 cibule pod maso
1 vajíčko natvrdo
1 nožku párku
anglická slanina

Postup přípravy

Maso naklepeme přes folii, aby nebylo děravé. Osolíme, opepříme a natřeme hořčicí. Mrkev, celer, okurky, cibuli, vajíčko, párek a anglickou slaninu položíme na maso, aby vše bylo na jedné straně. Opatrně zavineme, svážeme motouzem do balíčků a spolu s nakrájenou cibulí osmažíme na oleji, podlijeme vodou tak, aby maso bylo potopené, přiklopíme poklicí a pečeme v troubě při 200°C asi 30 – 40 minut, aby maso bylo křehké. Vypečenou šťávu zahustíme trochu moukou a podáváme s dušenou rýží.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Mexická kuřecí stehýnka

» Kuře jako bažant

» Kuřecí prsa se žampiony

» Kuřecí plátek se šunkou

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt