Recepty » Kuřecí maso » Kuřecí s žampiony

Kuřecí s žampiony

Kuřecí maso připravená na žampionech a cibuli a podávané s rýží se zelenou petrželkou.

Suroviny:
kuřecí prsa 700 g
25 dkg žampiony
1 cibule
1 lžíce šťávy z citronu
1 lžička podravky
hrst želené petrželky
0,5 l hovězí (či jiný) vývar
5 lžic olivového oleje
sůl
čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

Maso očistíme, omyjeme a zbavíme nežádoucích částí. Osolíme ho a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej. Vložíme do něj maso a restujeme ho dozlatova. Podlijeme vývarem, přidáme podravku, přikryjeme a dusíme. Mezitím si orestujeme cibulku s žampiony. Jakmile maso bude měknout, přidáme k němu směs žampionů s cibulí a ještě chvíli dusíme. Na závěr přidáme citronovou šťávu. Podáváme s rýží a posypeme zelenou nasekanou petrželkou.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Závitky se schwarzwaldskou šunkou

» Kuřecí maso cacciatore

» Kuřecí s pomerančovou marinádou

» Kuřecí stehna na olivách

» Kuřecí plněná kapsa

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt