Recepty » Kuřecí maso » Kuřecí plněná kapsa

Kuřecí plněná kapsa

Plněné kuřecí maso směsí zeleniny, šunky, žampionů, bylinek a koření.

Suroviny:
2 větší kuřecí prsa
šalotka 2 ks
½ menšího pórku
4 větší žampiony
2 – 3 plátky šunky
sůl
pepř mletý černý a barevný
plnotučná hořčice na vymazání masa
sójová omáčka
olej
1 dl bílé víno
voda
grilovací koření
½ lžičky oregano
½ lžičky tymián
česnek 2 stroužky
1 cibule
citron

Postup přípravy

Maso očistíme a osušíme. Nařízneme podélně a vytvoříme v masu kapsy. Osolíme a opepříme ze všech stran. Vnitřek kapsy vymažeme hořčicí.

Na náplň si připravíme suroviny. Šalotku a pórek oloupeme, očistíme a nakrájíme na kostičky, žampiony na plátky a šunku na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a dáme do něj výše zmíněné přísady. Přidáme tymián a oregano a osmažíme. Poté vložíme do připraveného kuřecího masa a zajistíme nití nebo jehlicí.

Poté krátce restujeme česnek a cibuli nakrájené na proužky v pánvi. Dáme je na dno pečící mísy, na ně dáme připravené maso, opepříme barevným pepřem, posypeme grilovacím kořením, zakápneme citronovou šťávou, sójovou omáčkou, mírně podlijeme horkou vodou a bílým vínem. Přikryjeme a pečeme v troubě na 200°C do měkka. Podáváme s pečenými nebo vařenými bramborami.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Kuřecí maso cacciatore

» Kuřecí s pomerančovou marinádou

» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami

» Kuřecí stehna na olivách

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt