Recepty » Kuřecí maso » Kuřecí maso cacciatore

Kuřecí maso cacciatore

Italský recept na chutná kuřecí prsíčka s oreganem a bazalkou a s rajčatovou omáčkou.

Suroviny:
500 g kuřecích prsíček
4 stroužky česneku
1 cibule
1 konzerva rajčat
1 lžíce bazalky
1 lžíce oregana
bazalku i oregano lze použít čerstvé, pokud je máme
rajčatové pyré nebo protlak 1 šálek
sůl
barevný pepř čerstvě namletý
olej

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Dáme na pánev s trochou oleje a maso zprudka restujeme. Poté přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Počkáme, až cibule zesklovatí a přidáme rajčata, oregano, bazalku a pyré (případně protlak). Promícháme, dáme do zapékací misky, přikryjeme a pečeme v troubě cca 30 – 40 min při 180 – 200 °C. Když je maso měkké, podáváme ho s těstovinami.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Kuřecí španělský ptáček

» Grilovaná kuřecí prsa

» Kuře na česneku

» Závitky se schwarzwaldskou šunkou

» Kuře na bylinkách s žampiony

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt