Recepty » Kuřecí maso » Kuře po provensálsku

Kuře po provensálsku

Kuře se zeleninou a houbami na provensálský způsob. Podáváme s rýží.

Suroviny:
1 celé kuře
olej
konzerva sekaných rajčat
1 – 2 cibule
3 stroužky česneku
150 g žampionů
sůl
pepř
2 dl bílého vína
100 g celeru
vývar

Postup přípravy

Kuře omyjeme, očistíme a potom rozdělíme na čtvrtky. Čtvrtky kuřete osolíme a opepříme. Potom si nakrájíme cibuli a celer nadrobno, žampiony na plátky. Stroužky česneku prolisujeme. Nejprve si na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm cibuli a celer. Po chvilce přidáme kousky kuřete, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka.

Když je kuře měkké, vyjmeme ho z nádoby a vložíme do ní rajčata a žampiony. Přidáme česnek a přilijeme víno. Zamícháme a necháme provařit. Kousky kuřete dáme na talíře a podáváme s rýží, kterou přelijeme šťávou.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Řecké kuře

» Středomořské kuře

» Kořeněné kuřecí řízky s bylinkami

» Cuketa s těstovinami a kuřecím masem

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2018 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt