Recepty » Kuřecí maso » Kuře plněné zelím

Kuře plněné zelím

Maso plněné zelím s cibulí, česnekem, červenou paprikou a jako vhodná příloha bramborové noky.

Suroviny:
1 kuře
1 sáček kysaného zelí
150 g anglické slaniny
2 cibule
2 stroužky česneku
sůl, 1 lžíce cukru, kmín
1 červenou papriku

Postup přípravy

Kuře očistíme, osušíme, osolíme a okmínujeme. Anglickou slaninu spolu s česnekem a cibulí osmažíme na pánvi. Přidáme zelí, lžíci cukru, trošku soli a na kostičky červenou papriku. Rukou promícháme zelí s ostatními ingrediencemi. Touto směsí naplníme kuře. Dáme ho do pečící misky a okolo dáme zbytek zelné směsi. Zalijeme vodou tak, aby bylo zelí ponořené a pečeme asi 1 a půl hodiny při 200°C. Podle potřeby doléváme tekutinu, aby se zelí nepřipálilo. Podáváme s bramborovými noky (gnocchi).

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Kuře jako bažant

» Arabské kuře

» Italské tomatové kuře

» Zapečené kuřecí plátky v nádivce

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2018 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt