Recepty » Kuřecí maso » Kuře po holandsku

Kuře po holandsku

Kuře na smetaně, bylinkách a másle na holandský způsob. Jako příloha rýže.

Suroviny:
1 kuře
sůl
mletá sladká paprika
vývar nebo masox
šťáva z citronu
50 g másla
1 dl bílého vína
1 smetana
lžička hladké mouky
1 lžička tymiánu
1 lžička rozmarýnu

Postup přípravy

Nejprve si rozehřejeme máslo. Kuře očistíme, omyjeme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Posypeme paprikou, tymiánem a rozmarýnem a potřeme připraveným máslem. Dáme odležet na půl hodiny na chladu. Kuře dáme do pečící mísy, podlijeme vývarem, polovinou vína a necháme péct v předehřáté troubě. Kuře průběžně přeléváme výpekem a případně ještě podlijeme.

Když je kuře téměř hotové, necháme ho z vrchu opéct dočervena. Potom smícháme smetanu s moukou a nalijeme do mísy k masu. Přidáme zbytek vína a necháme chvíli ještě péct. Můžeme ještě případně dochutit citronovou šťávou. Podáváme s rýží.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Řízky na smetaně

» Středomořské kuře

» Kuře po provensálsku

» Kuřecí prsa s citrusovou omáčkou

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2018 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt