Recepty » Drůbež » Krůtí stehna na bylinkách

Krůtí stehna na bylinkách

Stehna z krůty pečená na bylinkách a koření.

Suroviny:
krůtí stehna cca 1 kg
bylinky asi hrst tymián, oregáno, bazalka, zelená petržel, libeček, rozmarýn
½ lžičky skořice
1 lžička sladká paprika
1 lžička zázvoru
¼ lžičky chilli (možno i méně, pokud je příliš pálivé)
0,2 dl červeného vína
2 cibule větší
kousek pórku
bobkový list 3 ks
špek na prošpikování
šťáva z citronu
1 polévková lžíce medu
máslo
5 stroužků česneku
10 kuliček nového koření
sůl
pepř

Postup přípravy

Nejprve si připravíme maso. Stehna omyjeme, odstraníme kůži. Nařízneme a protáhneme špekem, případně anglickou slaninou. Maso osolíme. Poté si připravíme čerstvé bylinky, které umyjeme a nasekáme nadrobno. Nakrájíme si dále na plátky česnek, cibuli a pórek. Rozpustíme si máslo na pánvi, do kterého nasypeme bylinky, skořici, zázvor, sladkou papriku, nové koření, chilli a zalijeme asi polovinou vína. Po chvilce vaření přidáme česnek, cibuli, pórek, med, bobkový list a trochu citronové šťávy. Směs trochu opepříme. Přelijeme druhou polovinou vína a chvilku vaříme. Poté směs nalijeme na stehna do zapékací misky a necháme asi hodinu proležet. Přiklopíme a dáme péct do trouby při 180°C do měkka. Pečeme asi dvě hodiny (podle toho, za jak dlouho budou měkká a propečená). Při pečení přeléváme přes stehna vzniklou omáčku. Podávat lze s rýží.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Pečená krůta

» Krůtí závitky s bazalkou

» Smažená krůtí játra s cibulí

» Kachna pečená s jablky a cibulí

» Guláš z jater a paprik

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt