Recepty » Drůbež » Krůtí prsa na pepři s fazolkami

Krůtí prsa na pepři s fazolkami

Krůtí maso s rajčaty, zelenými fazolkami, šunkou a ochucené různými druhy pepře. Jako přílohu podáváme těstoviny.

Suroviny:
Balení krůtích nebo kuřecích prsou
250 g žampionů
1 konzerva sekaných rajčat
2 lžíce oleje
200 ml zeleninového vývaru nebo masox
200 g zelené fazolky mražené
špetka cukru
100 g šunky
1 šalotka
sůl
pepř zelený, černý, bílý a barevný
2 stroužky česneku
tymián čerstvý nebo sušený
těstoviny

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Česnek a šalotku nakrájíme na plátky. Žampiony nakrájíme na půlky. Šunku nakrájíme na menší čtverečky. Na pánvi rozehřejeme olej a restujeme na něm maso ze všech stran. Poté maso dáme stranou a na pánev dáme žampiony a šunku, krátce opékáme, přidáme česnek a šalotku a posypeme tymiánem. Chvíli opékáme za stálého míchání. Podlijeme vývarem a přidáme nasekaná rajčata. Dusíme a poté přidáme zelené fazolky, maso, opepříme různými druhy pepře a dusíme přibližně 10 minut. Nakonec podle chuti přidáme ještě pepř, sůl a špetku cukru. Podáváme s těstovinami.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Kachna pečená s jablky a cibulí

» Játra na bylinkách

» Kuřecí s těstovinami s tymiánem

» Řízky na smetaně

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt