Recepty » Drůbež » Vánoční krůta s mandlovou nádivkou

Vánoční krůta s mandlovou nádivkou

Krůta s nádivkou podávaná s knedlíkem a se zelím.

Suroviny:
1 krůta asi 3kg
1 cibule
150 g uzené slaniny
sůl, kmín, půl másla
Nádivka
4 housky
2 dcl mléka
½ cibule
5 dkg másla
3 vejce
zelená petrželka
sůl
pepř
muškátové koření
hrst plátkových mandlí

Postup přípravy

Housky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem a necháme provlhnout. Poté přidáme nakrájenou cibuli, máslo, vejce, petržel, sůl, pepř, muškát, mandle. Umícháme a případně zahustíme strouhankou.

Krůtu očistíme, polovinu slaniny nakrájíme na klínky a maso prošpikujeme. Krůtu naplníme nádivkou a zpevníme jehlicí. Osolíme, posypeme kmínem, poklademe plátky másla a dáme do pekáče. Okolo dáme nakrájenou cibuli a zbytek slaniny, másla a trochu vody. Pečeme asi 30 minut při 200°C, potom teplotu stáhneme na 160 °C, navrch položíme pečící papír a pečeme asi 2 – 3 hodiny. Občas polijeme výpekem. Po upečení naporcujeme a podáváme s houskovým knedlíkem a zelím nebo bramborovým salátem. Pokud nám zbude nádivky, upečeme ji zvlášť v pekáčku.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Krůtí závitky s bazalkou

» Bylinkové špízy

» Kuřecí plátek se šunkou

» Kuřecí španělský ptáček

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt