Recepty » Ostatní » Králík v marinádě

Králík v marinádě

Maso z králíka připravené v marinádě s cibulí a česnekem.

Suroviny:
4 králičí stehna (nebo stejné množství libovolně jiné části)
3 menší cibule
4 stroužky česneku
olej cca 1,5 - 2dl
lžíce hořčice
lžička soli, pepře a červené sladké papriky
4 lžíce kečupu
na špičku nože pálivá paprika
cca 1 dl teplé vody

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme a dáme do pekáče. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Z ostatních surovin si připravíme v misce marinádu, přidáme s nim cibuli a česnek a potřeme jí králičí maso. Přiklopíme ho a dáme na den do ledničky marinovat. Poté si rozehřejeme troubu a při cca 180°C pečeme přiklopené asi 1,5 h. Kontrolujeme a případně podlijeme vodou, aby se maso nespálilo. Když je maso měkké, necháme krátce péct odklopené. Podáváme s knedlíkem.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Pečený králík

» Dušený králičí hřbet

» Králík na olivách a žampionech

» Králík na smetaně

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt