Recepty » Vepřové maso » Kotlety se zeleninou, šunkou a sýrem

Kotlety se zeleninou, šunkou a sýrem

Vepřové plátky zapečené se šunkou, sýrem a zeleninou a podávané s bramborami.

Suroviny:
0,8 kg vepřových kotlet bez kosti
plátky anglické slaniny (dle počtu kusů masa)
plátky šunky
2 papriky
2 rajčata
1 cibule
bílé víno
rajčatové pyré
olej
pepř
sůl
nastrouhaný eidam nebo ementál cca 100 g

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Dáme stranou a připravíme si zeleninu. Rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka a papriky na nudličky. Maso dáme do zapékací mísy, do které nalijeme trochu oleje. Na maso rozdělíme na jednotlivé kusy plátky šunky, anglické a rozprostřeme na ně zeleninu. Přidáme trochu rajčatového pyré, posypeme sýrem a podlijeme asi 1 – 2 dl vína. Pečeme přikryté v troubě mezi 180 – 200°C do změknutí masa. Ke konci pečení na chvilku odklopíme, aby se povrch mírně opekl. Podáváme s vařenými bramborami.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Debrecínské závitky

» Segedínský guláš

» Plněná vepřová krkovice

» Čertovský špíz

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt