Recepty » Vepřové maso » Kotlety s nádivkou

Kotlety s nádivkou

Vepřové kotlety se směsí z vajec, šunky, zeleniny a oregana. Podáváme s rýží.

Suroviny:
750 g vepřových kotlet bez kosti
50 g šunky
2 vejce
50 g červené papriky
0,3 dl bílého vína
1 smetana
pepř
sůl
1 cibule
oregano
60 g žampionů
olej

Postup přípravy

Žampiony nakrájíme na plátky. Cibuli a papriku na kostičky. Šunku na menší čtverečky. Připravíme si maso. Kotlety nakrájíme tak, aby byly dost silné a šla do nich udělat kapsa. Poté si na oleji opečeme nejprve cibuli, přidáme šunku a papriku. Přidáme vajíčka, osolíme, přidáme trochu oregana a mícháme, až je směs s vajíčky dostatečně tepelně upravená. Směs rozdělíme do jednotlivých kotlet a kapsy uzavřeme jehlicí, aby se při pečení neotevřely. Poté kotlety osolíme a opepříme a opékáme z obou stran na oleji. Zalijeme vínem a smetanou, přidáme nakrájené žampiony, přiklopíme poklicí a pečeme v troubě. Hlídáme, aby se maso nepřipeklo, případně trochu podlijeme vodou. Na závěr pečeme chvíli bez poklice. Když je maso měkké, podáváme ho s rýží nebo bramborami.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Vepřové na zelenině a česneku

» Maďarské kotlety

» Závitky z kýty s bramborákem

» Přírodní řízky s žampiony

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt