Recepty » Vepřové maso » Kotlety na pivu s paprikami

Kotlety na pivu s paprikami

Vepřové maso s paprikami, česnekem a pečené na pivu.

Suroviny:
4 vepřové kotlety bez kosti
2 zelené papriky
5 stroužků česneku
ostrý kečup
drcený kmín
černý pepř, nejlépe čerstvě namletý
1 cibule
50 g slaniny
sůl
olej
2 dl piva

Postup přípravy

Připravíme si zeleninu. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriky rozkrojíme na podlouhlé nudličky. Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a osolíme. Ochutíme čerstvě namletým pepřem. Slaninu rozkrájíme na tenké plátky. Nejprve maso restujeme na pánvi na oleji. Poté na maso natřeme kečup, přemístíme do zapékací mísy, přidáme slaninu, cibuli, česnek, navrch poklademe papriku. Posypeme trochu kmínem, podlijeme pivem, přikryjeme a dáme péct do trouby. Pečeme do změknutí masa, přibližně při 200°C. Občas přelijeme maso výpekem, případně podlijeme. Chvíli před dopečením odklopíme poklici. Podáváme s vařenými bramborami.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Kotlety na zelenině s bramboráčky

» Kotlety na česneku

» Vepřové maso po Bulharsku

» Přírodní vepřové kotlety

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt