Recepty » Vepřové maso » Kotlety na česneku

Kotlety na česneku

Jednoduše připravené vepřové kotlety potřené s česnekem a podávané s bramborami.

Suroviny:
4 vepřové kotlety
olej nebo sádlo
hladká mouka
sůl, pepř
vývar
3 stroužky česneku
zelená petržel

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Maso omyjeme, osušíme, naklepeme, nařízneme po krajích a potřeme prolisovaným česnekem. Kotlety osolíme, opepříme a obalíme lehce v mouce. Na pánev dáme tuk nebo olej a rozehřejeme. Krátce kotlety opečeme a poté podlijeme vývarem a dusíme maso do změknutí. Podléváme vodou či vývarem. Nakonec necháme vodu vypéct skoro na tuk. Podáváme s vařenými bramborami posypanými čerstvou petrželkou.

Diskuse k článku (1)


Související obsah

» Kotlety se šunkou

» Vepřová plec jako srnčí

» Panenka na grilu jako minutka

» Vepřová kýta na pórku

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt