Recepty » Omáčky » Koprová omáčka

Koprová omáčka

Suroviny:
sekaný kopr
1 smetana ke šlehání
máslo
hladká mouka
ocet, cukr, sůl

Postup přípravy

Z 5 dkg másla a 2 lžic hladké mouky uděláme jíšku a zalijeme asi 1l vody nebo případně vývaru (nejlépe z hovězího masa). Až se vše začne vařit, přidáme smetanu, sůl, cukr (asi 1 lžíci), ocet podle chuti. Do hladké smetanové omáčky až úplně nakonec přidáme kopr a vypneme.

Podáváme s houskovým knedlíkem a vařeným masem. Výborná je také s novými bramborami a ztraceným nebo vařeným vajíčkem.

Diskuse k článku (1)


Související obsah

» Hovězí na způsob zvěřiny

» Houbová omáčka se smetanou

» Rajská omáčka

» Španělské ptáčky

» Guláš s hříbky a zelenými paprikami

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt