Recepty » Mleté maso » Karbanátky

Karbanátky

Karbanátky z míchaného mletého masa vhodné k obědu, svačině či večeři.

Suroviny:
½ kg mletého masa (míchané z hovězího a vepřového)
1 houska
1 malá cibule
5 stroužků česneku
pepř, majoránka, sůl
4 vejce
strouhanka, hrubá mouka

Postup přípravy

Maso dáme do misky a trochu zalijeme mlékem. Housku nakrájíme a namočíme do vody. Česnek a cibuli oloupeme, česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme nadrobno. Maso zpracujeme s mlékem, přidáme dobře vymačkanou housku, 2 vejce, pepř, majoránku, sůl (pozor, některé kupované mleté maso je už solené), česnek a cibuli. Všechny suroviny spojíme, případně přidáme strouhanku. Tvarujeme karbanátky, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a potom usmažíme. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Diskuse k článku (1)


Související obsah

» Masové kuličky v zeleninové omáčce

» Mleté masové kuličky na špejli

» Mleté masové kuličky jako svíčková

» Plněné papriky

» Guláš s hříbky a zelenými paprikami

» Čevabčiči

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt