Recepty » Drůbež » Kachna pečená s jablky a cibulí

Kachna pečená s jablky a cibulí

Kachna připravená s jablky a cibulí, ze kterých si poté připravíme chutnou zálivku. Podáváme s knedlíky, bramborovými nebo houskovými a zelím.

Suroviny:
celá kachna
2 – 3 jablka (podle velikost)
2 – 3 cibule
sůl drcený kmín

Postup přípravy

Jablka oloupeme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme na podlouhlé díly. Stejně si připravíme i cibuli. Kachnu omyjeme, osušíme a dovnitř vložíme střídavě cibuli a jablka. Rozpálíme troubu, kachnu dáme na pekáč, osolíme, posypeme drceným kmínem, podlijeme trochu vodou a dáme do trouby péct. V průběhu pečení maso podléváme vodou a na povrchu poléváme výpekem z kachny. Jakmile je maso měkké, vyndáme ho z trouby a dáme do tepla, aby nevychladlo. Z vnitřku vyndáme jablka a cibuli a rozmixujeme je mixérem. Slijeme si vypečenou šťávu z kachny a smícháme s částí rozmixovaných jablek a cibule, necháme krátce povařit. Kachnu naporcujeme na čtvrtky. Podáváme se zelím a knedlíkem, buď houskovým nebo bramborovým a polijeme vzniklou šťávou.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Husí prsa s hlávkovým zelím

» Pečená kachna

» Krůtí závitky s bazalkou

» Smažená krůtí játra s cibulí

» Játra na zelenině

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt