Recepty » Drůbež » Játra na zelenině

Játra na zelenině

Směs připravená z krůtích jater, rajčat, paprik, cibule. Rychlé a chutné jídlo, které podáváme s rýží.

Suroviny:
0,5 kg krůtích jater
4 rajčata
2 cibule
2 bílé nebo zelené papriky
olej
mletá červená paprika
sůl

Postup přípravy

Játra omyjeme, zbavíme blan a nakrájíme na proužky či menší kostky. Omyjeme a připravíme si zeleninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Rajčata spaříme vařící vodou a oloupeme. Poté je nakrájíme na krátké proužky a papriky taktéž. Připravíme si větší pánev s nepřilnavým povrchem, nelijeme na ní trochu oleje a orestujeme cibuli do žluta. Prozatím ji dáme z pánve stranou a dáme do pánve játra. Opékáme je cca 2 minuty. Poté přidáme zeleninu, včetně cibule a necháme smažit tak, aby paprika byla měkká. Směs neustále mícháme Mělo by to trvat přibližně 5 – 10 minut. Nakonec trochu dle chuti osolíme. Podáváme s vařenou či dušenou rýží.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Nedělní oběd z jednoho pekáče

» Pikantní krůtí játra

» Pečená kachna

» Krůtí závitky s bazalkou

» Smažená krůtí játra s cibulí

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt