Recepty » Drůbež » Játra na bylinkách

Játra na bylinkách

Krůtí nebo případně vepřová játra s tymiánem, petrželí, cibulí a česnekem. Podáváme s pečenými bramborami.

Suroviny:
0,5 kg krůtích jater
3 – 4 stroužky česneku
1 velká nebo 2 střední cibule
několik snítek tymiánu a zelené petrželové natě
máslo
olej
sůl, pepř
lžíce hladké mouky
1 lžička červené sladké mleté papriky

Postup přípravy

Játra očistíme, zbavíme nežádoucích částí a na krajích nařízneme. Připravíme si směs z mouky a papriky a játra v ní obalíme. Bylinky nasekáme nadrobno, česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Připravíme si pánev, na které rozehřejeme olej. Vložíme do něj plátky obalených jater a opékáme z obou stran několik minut, aby se játra propekla. Nakonec játra osolíme a opepříme a dáme na talíř. Mezitím si však připravíme směs bylinek s cibulí a česnekem, Na pánvi rozehřejeme trochu másla a krátce na něm restujeme cibuli, česnek, tymián a petrželku. Směs dáme na játra a podáváme s opečenými bramborami nebo s hranolky. K jídlu se hodí i některý ze zeleninových salátů.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Smažená krůtí játra s cibulí

» Játra na zelenině

» Guláš z jater a paprik

» Krůtí stehna na bylinkách

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt