Recepty » Ostatní » Jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky jsou velmi chutné a oblíbené. A jelikož si čerstvé jahody můžeme dopřát nejčastěji pouze na začátku léta, mnoho lidí neodolá a připraví si je k obědu.

Suroviny:
2 tvarohy (2 x 250 g)
1 vejce
čerstvé jahody
1 (200 ml) hrnek polohrubé mouky
máslo
moučkový cukr
skořice
sůl

Postup přípravy

Jahody omyjeme, očistíme a zbavíme stopek. Toto ovoce musíme ihned spotřebovat, protože podléhá rychlé zkáze. Z mouky, tvarohu a vajíčka vypracujeme těsto. Přidáme do něj velmi malé množství soli. Na vál nasypeme trochu mouky a uválíme z těsta šišku. Nakrájíme na díly, které také rozválíme a vložíme doprostřed jahodu nebo i více podle velikosti. Musí však jít těsto uzavřít a vytvořit kulatý knedlík, aby se nám v hrnci při vaření neotevřel. Mezitím jsme si připravili větší hrnec s vodou, kterou necháme přivést k varu. Trochu vodu osolíme a dáme knedlíky do hrnce. Oheň trochu stáhneme, aby se voda dále vařila a necháme v ní knedlíky asi 8 minut. Rozehřejeme si máslo a když jsou knedlíky hotové, dáme je na talíř a posypeme moučkovým cukrem, skořici a přelijeme máslem. Ozdobíme syrovými jahodami, přidat lze tvaroh nebo šlehačku.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Buchty s povidly

» Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

» Jablečný koláč

» Sachrův dort

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt