Recepty » Zavařování » Jablková povidla

Jablková povidla

Suroviny:
Oloupaná jablka
cukr krystal (na 1 kg asi 15 dkg cukru, ale řídíme se podle kyselosti jablek)
celá skořice 1 trubičku na 1 kg jablek

Postup přípravy

Jablka nastrouháme, posypeme cukrem a necháme do druhého dne. Přidáme potřebné množství skořice. Do jablek přidáme trošku vody pro začátek a necháme na sporáku při malé teplotě dokud nejsou rozvařená. Máme-li povidel hodně, dáme do sklenic a sterilujeme při 100°C asi 15 minut, dokud nechytne víčko. Sklenice obrátíme dnem vzhůru, zakryjeme třeba dekou a necháme takto chladnout zhruba 24 hodin. Malé množství dáme do mikrotenových sáčků a dáme zmrazit. Při rozmrazení jsou jako čerstvá.

Diskuse k článku (1)


Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt