Recepty » Cukroví » Hříbky z kokosu polité čokoládou

Hříbky z kokosu polité čokoládou

Cukroví v podobě hříbků z kokosového těsta a polité bílou a hnědou čokoládou.

Suroviny na těsto:
moučkový cukr 160 g
máslo 300g
strouhaný kokos 170 g
půl lžičky skořice
vejce 1ks
hladká mouka 330 g
citronová kůra
Suroviny na polevu a krém: bílá a hnědá čokoláda
80 g másla
50 g moučkového cukru
100 g kokosu
1 dl mléka

Postup přípravy

Nejprve vypracujeme těsto ze surovin na něj určených. Máslo by mělo být měkké. Těsto necháme odpočinout v lednici přibližně hodinu. Poté jej rozválíme a vykrajujeme formou s motivem houby. Pokládáme na plech a poté v rozpálené troubě pečeme do žluta, přibližně při 180°C nebo dle zkušeností s konkrétní troubou. Pozor, ať se cukroví nespálí, je to hned.

Pro spojení si připravíme krém, který vytvoříme z dalších surovin. Nejprve máslo smícháme s cukrem dohladka. Mléko přivedeme k varu. Přisypeme strouhaný kokos a krátce ještě nahříváme. Odstavíme a když je kokos s mlékem chladný, přidáme k nim máslo s cukrem. Tímto krémem spojíme hříbky k sobě. Nakonec si rozehřejeme čokoládu a hnědou potřeme hlavy hub a na nohy použijeme bílou čokoládu. Kdo chce mít hříbky dokonalé, může si nohy, lépe řečeno jejich konce, ještě obalit v obarveném kokosu potravinářskou barvou, např. zelenou.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Linecké cukroví - základní linecké těsto

» Banánky s čokoládou

» Vanilkové rohlíčky

» Polevy na cukroví

» Vosí hnízda

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt