Recepty » Hovězí maso » Hovězí stroganov ze zadního

Hovězí stroganov ze zadního

Levnější varianta pokrmu zvaného hovězí stroganov ze zadního hovězího masa. Nevýhodou této varianty je delší příprava oproti klasice, kdy je použita svíčková.

Suroviny:
700 g libového hovězího zadního masa
3 - 4 šalotky
4 polévkové lžíce myslivce
4 sterilované okurky
několik snítek petržele
olej
sůl
černý a bílý pepř
1 l masového vývaru
1 smetana ke šlehání
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce francouzské ostré hořčice

Postup přípravy

Maso nakrájíme na slabší nudličky. Šalotku nakrájíme na kostičky a okurky na plátky. Připravíme si pánev, na které opečeme maso. Osolíme ho a opepříme a přidáme k němu šalotku a okurky. Opékáme a podlijeme asi 4 lžícemi myslivce. Poté maso podlijeme vývarem a dusíme, dokud není maso měkké. Ke konci zaprášíme moukou, přidáme smetanu a hořčici. Ještě chvíli opékáme a poté podáváme s těstovinami. Ozdobíme zelenou petrželí.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Svíčková pečeně na smetaně

» Guláš s hříbky a zelenými paprikami

» Znojemská hovězí pečeně

» Roštěná s žampiony

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt