Recepty » Hovězí maso » Hovězí se zeleninou na víně

Hovězí se zeleninou na víně

Hovězí maso s kořením, kořenovou zeleninou, vínem a brusinkami. Jako příloha knedlík.

Suroviny:
1kg kvalitního zadního hovězího masa
slanina nebo špek
sůl
koření divočina
30 g másla
0,15 dl slunečnicového oleje
2 – 3 mrkve
100 g celeru
1 petržel
1 cibule
bobkový list
několik kuliček pepře
několik kuliček nového koření
1 lžička tymiánu
2 lžičky cukru
½ malého rajského protlaku
citronová šťáva
1 lžíce octa balsamiko
2 lžíce brusinkového kompot
0,2 dl červeného vína
vývar

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na proužky a cibuli na větší kousky. Maso omyjeme, osušíme, nařízneme a prošpikujeme slaninou. Osolíme a potřeme mletým kořením divočina. Do nádoby dáme máslo a olej a opečeme v ní zeleninu a cibuli. Přidáme cukr, koření a potom ze všech stran opečeme maso.

Po chvilce podlijeme vývarem, případně vodou, přidáme 0,1 dl vína, protlak, citronovou šťávu, ocet a přiklopené pečeme v troubě do změknutí masa. Maso otáčíme a podléváme. Když je měkké, vyjmeme ho a zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme.

Potom přidáme zbytek vína, brusinky a směs zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě. Necháme ještě chvíli prohřívat, maso nakrájíme na plátky a hotové podáme s knedlíkem nebo s rýží.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Maďarský guláš

» Roštěná s žampiony

» Zadní hovězí se zeleninou a houbami

» Hovězí stroganov ze zadního

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2018 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt