Recepty » Hovězí maso » Hovězí plátky na slanině

Hovězí plátky na slanině

Libové maso s hořčicí, slaninou a cibulí, podávané s rýží.

Suroviny:
1 kg zadního hovězího
1 cibule větší
100 g slaniny (špeku)
hořčice, nejlépe pikantní
sůl, pepř, olej

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme, na každý dáme hořčicí a rozetřeme po celém kousku. Slaninu nakrájíme na plátky, rozložíme na polovinu masa, přiklopíme druhou polovinou a přiklepneme paličkou. Zpravidla vzniknou čtyři porce. Na větší pánev dáme olej, orestujeme cibuli dozlatova a po obou stranách opečeme maso. Pak podlijeme vodou a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyndáme ho, pokud možno tak, aby plátky zůstaly pohromadě. Omáčku zahustíme trochou tmavé jíšky a hovězí vrátíme zpět. Podáváme s dušenou rýží nebo houskovým knedlíkem.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Svíčková pečeně na smetaně

» Španělské ptáčky

» Hovězí na houbách

» Dušená hovězí roštěná s rýží

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt