Recepty » Hovězí maso » Hovězí na smetaně s kapary

Hovězí na smetaně s kapary

Hovězí maso (např. roštěnky) připravené na smetaně, kapary a cibuli. Podáváme s rýží.

Suroviny:
1 kg kvalitní hovězí maso např. roštěnky
2 – 3 dl smetany sladké
1 cibule
sardelová pasta
kapary (cca na 1 lžičku)
masox nebo vývar
hladká mouka
1 lžíce plnotučné hořčice
citron
olej

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme, naklepeme. Mírně osolíme, opepříme a naklepeme. Pozor ať se maso nepřesolí, protože použijeme kapary, sardelovou pastu a př. Masox, které jsou slané. Později se může dosolit. Rozpálíme olej na pánvi a maso restujeme. Pak maso vyndáme, mírně natřeme sardelovou pastou po povrchu a vložíme do vyššího hrnce, který jde přiklopit. Nasekáme cibuli, kapary a přidáme je také navrch masa. Přilijeme trochu vývaru nebo masoxu, podlijeme vodou přiklopíme poklicí a dusíme vše dohromady doměkka. Maso poté vyndáme, připravíme si smetanu, ve které rozmícháme lžíci hořčice a zaprášíme moukou. Směs poté nalijeme do hrnce k výpeku z masa. Necháme prohřát a na závěr dochutíme trochou citronové šťávy. Maso dáme zpět do vzniklé omáčky, aby bylo teplé. Podáváme s vařenou rýží.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Španělské ptáčky

» Znojemská hovězí pečeně

» Přírodní hovězí pečeně s cuketou

» Dušená hovězí roštěná s rýží

» Hovězí plátky na slanině

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt