Recepty » Hovězí maso » Hovězí na smetaně s houbami

Hovězí na smetaně s houbami

Pečené hovězí maso na smetaně s kořením a houbami.

Suroviny:
750 g zadního nebo kvalitního předního hovězího masa
2 cl myslivce
olej
sušené houby hrst nebo srovnatelné množství čerstvých hub
1,5 dl brusinek
1 smetana 250 ml
olej
hladká mouka 3 lžíce
ocet
sůl
cukr
1 cibule
tymián 3 špetky
3 krát mezi prsty koření divočina

Postup přípravy

Maso omyjeme osušíme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Rozpálíme olej na pánvi a osmahneme cibuli s kořením. Dáme stranou a poté osmahneme maso vcelku ze všech stran, aby se zatáhlo. Maso, cibuli s kořením dáme do zapékací misky. Přidáme k nim houby, malé množství myslivce, podlijeme vodou, přiklopíme a dáme do trouby péct. Pečeme do změknutí masa. Pak přilijeme asi 0,5 až 0,75 l vody, necháme chvíli vařit. Mezitím si rozmícháme mouku ve vodě a zahustíme vznikající omáčku. Přidáme do ní smetanu, brusinky a dochutíme octem, cukrem, a solí. Poté maso nakrájíme na plátky a podáváme s knedlíkem

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Hovězí na způsob zvěřiny

» Koprová omáčka

» Houbová omáčka se smetanou

» Svíčková pečeně na smetaně

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt