Recepty » Hovězí maso » Hovězí na česneku

Hovězí na česneku

Maso připravené na česneku podávané s rýží.

Suroviny:
cca 1 kg nejlépe předního hovězího masa (může být i zadní)
1 cibule
5 stroužků česneku
sůl
pepř
olej
vařená vajíčka podle počtu osob

Postup přípravy

Maso očistíme a osušíme. Prolisujeme česnek, vetřeme do masa, maso osolíme, opepříme a necháme asi 2 hodiny odležet. Poté dáme do pekáčku s horkým olejem a orestujeme ze všech stran. Vyndáme a na výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Pak vložíme maso, zalijeme vodou asi do poloviny a dáme péct do trouby. Občas obrátíme. Když je maso měkké, vyndáme a šťávu trochu zahustíme moukou. Maso nakrájíme na plátky. Podáváme s dušenou rýží a obložíme čtvrtkou vajíčka.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Svíčková pečeně na smetaně

» Španělské ptáčky

» Guláš s hříbky a zelenými paprikami

» Hovězí na houbách

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt