Recepty » Hovězí maso » Hovězí maso s limetkovou šťávou

Hovězí maso s limetkovou šťávou

Zadní hovězí maso připravené v marinádě z limetkové šťávy, česneku a cibule, které dodají masu zajímavou chuť.

Suroviny:
1 kg kvalitního zadního hovězího masa
čerstvá šťáva z jedné limetky
1 – 2 cibule
4 stroužky česneku
sůl, pepř
1 lžíce chilli omáčky
olej

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Maso lehce osolíme a opepříme a dáme do větší nádoby, aby se plátky vešly vedle sebe. Poté omyjeme a oloupeme cibuli a česnek. Česnek prolisujeme a cibuli si nakrájíme na drobné kostičky. Připravíme si misku, ve které smícháme cibuli, česnek, 2 lžíce limetkové šťávy a polévkovou lžíci chilli omáčky. Pokud chilli omáčku nemáme, lze použít koření chilli, ale s citem, aby bylo pak jídlo poživatelné. Připravenou marinádu dáme na maso, smícháme, aby se marináda dostala všude k masu a necháme odležet asi půl hodiny. Poté rozehřejeme na pánvi olej a necháme maso krátce opéct, po chvíli podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme, až maso bude měkké. Nakrájíme na nudličky, vypečeme maso na tuk, polijeme zbylou limetkovou šťávou, promícháme a podáváme s bramborami, vařenými nebo pečenými nebo s rýží.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Svíčková pečeně na smetaně

» Španělské ptáčky

» Dušená hovězí roštěná s rýží

» Hovězí plátky na slanině

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt