Recepty » Hovězí maso » Hovězí na houbách

Hovězí na houbách

Co s houbami, které si přinesete z jedné nejoblíbenější činnosti českého národa. Což takhle zkusit hovězí maso na hříbkách. Lze však použít jakékoliv jedlé chutné houby.

Suroviny:
1 kg hovězího masa
1 cibule
čerstvé hříbky
sůl, pepř, olej nebo sádlo

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. Cibuli orestujeme na tuku, přidáme maso, až se zatáhne tak ho osolíme, opepříme, přidáme čerstvé hříbky, zalijeme vývarem nebo vodou, aby maso bylo potopené a dáme do horké trouby. Kontrolujeme aby se nespálilo. Když je maso měkké, vyndáme z trouby, podle potřeby zahustíme moukou nebo hotovou jíškou. Podáváme s dušenou rýží, může být i houskový knedlík.

Diskuse k článku (2)


Související obsah

» Hovězí na způsob zvěřiny

» Svíčková pečeně na smetaně

» Španělské ptáčky

» Guláš s hříbky a zelenými paprikami

» Znojemská hovězí pečeně

» Pikantní roštěná

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt