Recepty » Omáčky » Houbová omáčka se smetanou

Houbová omáčka se smetanou

Suroviny:
½ kg čerstvých hub hřibovitých
2 cibule
sůl
pepř
špetku kmínu
1 smetanu ke šlehání
ocet

Postup přípravy

Houby nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme houby, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme trochu vodou, aby se houby nechytaly dna a dusíme asi 20 minut a nezapomeneme občas zamíchat. Po 20 minutách ještě trochu dolijeme vodou, přidáme lžičku octa a za stálého míchání zalijeme smetanou, do které přidáme 1 lžíci mouky na zahuštění omáčky. Podáváme s houskovým knedlíkem. Je to velmi oblíbené jídlo českého národa houbařů.

Diskuse k článku (1)


Související obsah

» Mleté masové kuličky jako svíčková

» Hovězí na způsob zvěřiny

» Koprová omáčka

» Rajská omáčka

» Svíčková pečeně na smetaně

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt