Recepty » Vepřové maso » Grilované vepřové plátky

Grilované vepřové plátky

Kvalitní vepřové maso bude vždy žádané a v Čechách i oblíbené. Lze ho například ogrilovat.

Suroviny:
4 ks kvalitního masa na grilování (vepřová kotleta nebo krkovice)
Na grilovací omáčku: 3 lžíce oleje
3 lžíce rajského protlaku
3 lžíce pomerančové šťávy
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce pikantní hořčice
1 lžička soli
1 lžička cukru
½ lžičky chilli koření

Postup přípravy

Z výše uvedených ingrediencí dobře umícháme hladkou omáčku. Maso naklepeme tak, aby bylo stejně silné. Dáme do misky, vše pomažeme připravenou omáčkou a necháme asi 2 hodiny odpočinout. Rozehřejeme gril na 200°C a maso grilujeme asi 30 minut za stálého obracení a potírání grilovací omáčkou. Odkapanou šťávu podlijeme troškou vody a po provaření podáváme k masu. Na stůl podáváme s opékanými bramborami a jogurtovým česnekovým dipem.

Jogurtový dip: 1 bílý jogurt 150 g
2 prolisované česneky
sůl, pepř, pažitka
vše promícháme a necháme vychladit

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Čertovský špíz

» Kotlety na zelenině s bramboráčky

» Zapečené vepřové se smetanou

» Rolády s nádivkou a s fazolkami

» Vepřový steak s pyré

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt