Recepty » Ostatní » Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Buchty si lze dát i k obědu. Ze stejného těsta jako na klasické buchty si uděláme malé buchtičky a polijeme krémem.

Suroviny na těsto:
400 g polohrubé mouky
1 balíček suš. droždí
2 žloutky
1 lžíce cukru moučky
špetka soli
9 dkg hery
2,5 dcl vlažného mléka

Suroviny na krém:
1 vanilkový puding
6 dcl mléka
1 vanilkový cukr
1 lžíce cukru krupice

Postup přípravy

Do mísy dáme mouku, osolíme a přidáme lžíci cukru moučky. Do důlku nasypeme droždí, přelijeme ½ dcl vlažného mléka a necháme chvíli odstát. Přidáme žloutky, rozpuštěný tuk (ne horký) a vlažné mléko. Zaděláme hladké pevné těsto a necháme asi ¾ hod. kynout. Připravíme vymazaný plech sádlem a z vykynutého těsta tvoříme kuličky o průměru asi 1,5 cm a klademe vedle sebe. Promastíme trochu olejem mezi sebou, aby se buchtičky neslepily. Pečeme asi 15 – 20 min. při 200°C.

Krém

Uvaříme pudink dle návodu. 6 dcl mléka rozdělíme napůl, půl dáme vařit, do druhé(studené) půlky přidáme lžíci cukru a 1 vanilkový cukr a 1 vanilkový pudink. Rozšleháme aby nebyly hrudky. Když se mléko začne vařit, přilijeme pudink a mícháme do zhoustnutí. Pozor míchat, připaluje se.

Buchtičky dáme na talíř a zalijeme uvařeným krémem.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Svatební koláče

» Bábovka s kakaem a ořechy

» Plněné rohlíčky

» Vánočka

» Mazanec

» Perník politý čokoládou

» Buchty s povidly

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2018 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt