Recepty » Polévky » Drůbková polévka s játrovými knedlíčky

Drůbková polévka s játrovými knedlíčky

Polévka z vývaru z kachny a kuřete, s různými druhy zeleniny a játrovými knedlíčky, dokáže zasytit a ještě si na ní pochutnáme.

Suroviny:
Drůbky z kachny
1 drůbeží skelet
1 mrkev, 3 růžičky květáku
¼ celeru
zelená petrželka
1 a půl cibule
3 stroužky česneku + 2 na knedlíčky
sůl, pepř, 2 vajíčka
6 kuliček nového koření

Postup přípravy

Drůbky a skelet očistíme, oddělíme játra na knedlíčky. Vše dáme do studené vody. Až se začne polévka vařit, přidáme sůl, pepř, cibuli, česnek, nové koření, mrkev a celer. Vaříme na mírném ohni asi 1 a půl hodiny. Vyndáme maso a zeleninu a vývar přecedíme. Přidáme květák, zeleninu a nakrájíme a ještě mírně povaříme. Játra, půl cibule a 2 stroužky česneku rozmixujeme, přidáme vajíčka, sůl, pepř, majoránku, a podle potřeby zahustíme strouhankou. Z polotuhého těstíčka lžičkou vykrajujeme malé knedlíčky a zavaříme do polévky a vaříme asi 5 minut. Nakonec přidáme domácí těstoviny uvařené zvlášť a řádně propláchnuté studenou vodou, aby polévka nebyla kalná.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Kyselo bez kvásku

» Srdcová polévka s nočky

» Česko čínská polévka

» Česneková polévka - česnečka

» Bramborová polévka

» Párková polévka

» Polévka z uzeného masa

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt