Recepty » Přílohy » Cuketové zelí

Cuketové zelí

Z cukety lze připravit chutné zelí, které se hodí ke klasickým jídlům. Jeho výhodou je lepší stravitelnost a nenadýmá jako hlávkové zelí.

Suroviny:
2 větší cukety
2 cibule
sůl, kmín, ocet, cukr

Postup přípravy

Cukety oloupeme, vykrojíme jaderníky a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do hrnce, osolíme, přidáme kmín, podlijeme vodou asi do ¾ . Vaříme asi 20 minut na mírném ohni. Až se zelí uvaří, přecedíme ho. Na pánvi na sádle osmažíme 2 cibule na kostičky, přidáme zelí, osladíme a osolíme podle potřeby, přidáme ocet a promícháme a podáváme. Nejlépe s pečenou kachnou a knedlíkem.

Pokud máme velkou úrodu cuket, hotové zelí můžeme dát do sáčků a můžeme zmrazit. K podávání pak stačí jen rozmrazit a ohřát.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Červené zelí jako příloha

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt