Recepty » Ostatní » Cukeťáky

Cukeťáky

Bramboráky jsou velmi oblíbené. Podobně chutné placky si však můžeme připravit i ze stále více oblíbenějších cuket.

Suroviny:
1 cuketa
3 – 4 stroužky česneku
majoránku podle chuti
sůl
pepř
olej nebo sádlo
šunka nebo uzené maso
2 – 3 vejce (podle velikosti cukety)
1 dl mléka
4 lžíce polohrubé mouky

Postup přípravy

Cuketu oloupeme a zbavíme jader. Nastrouháme na drobno na struhadle. Slijeme přebytečnou vodu. Česnek oloupeme a prolisujeme. Z cukety, mléka, česneku, majoránky, pepře, soli a vajec připravíme těsto. Zahustíme podle potřeby moukou, aby těsto nebylo příliš řídké. Do těsta přidáme na kousky nakrájenou šunku nebo uzené maso (můžeme ale připravit placky i bez masa nebo uzeniny). Na pánvi rozpálíme olej nebo sádlo. Vytváříme z těsta placky a smažíme z obou stran. Cukeťáky by měly mít stejnou barvu jako při přípravě bramboráků. Chuťově jsou obě placky téměř shodné. Podávat lze samotné nebo se zeleninou, případně jako příloha k jinému pokrmu.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Bylinkové špízy

» Cuketa s těstovinami a kuřecím masem

» Uzené se zelím a cukeťáky

» Cuketa zapečená s houbami

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2018 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt