Recepty » Vepřové maso » Cibulové řízky

Cibulové řízky

Řízky patří mezi oblíbené jídla. Můžeme si připravit i variantu s příchutí cibule.

Suroviny:
4 řízky z vepřové kýty
hladká mouka
2 cibule
1 vejce
lžíce mléka
strouhanka
olej nebo sádlo na smažení
sůl
pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe na ně připravenou cibuli. Cibuli trochu rozmělníme a rozdělíme na menší kousky a do masa trochu naklepeme, aby se s masem alespoň trochu spojila. Obalíme v trojobalu (mouka, vejce s mlékem a strouhanka). Při obalování to chce trochu trpělivosti, protože se při špatné manipulaci cibule může oddělit od masa. Když máme řízky obalené, rozehřejeme olej nebo sádlo na pánvi a smažíme řízky z obou stran. Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Pikantní vepřové na paprikách

» Vepřové na zelenině a česneku

» Maďarské kotlety

» Kotlety na žampionech

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt