Recepty » Vepřové maso » Čertovský špíz

Čertovský špíz

Špíz s dvěma druhy masa (kuřecí a vepřové), zeleninou a chilli kořením. Jako příloha brambory.

Suroviny:
Pro 4 osoby
3 kuřecí plátky (řízky prsní)
2 vepřové plátky
1 cibule
1 paprika
2 paprikové klobásy
sůl, pepř, chilli koření
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce oleje

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme chilli, sójovou omáčku a olej. Rukou promícháme a necháme 2 hodiny proležet.

Papriku, cibuli a klobásu nakrájíme na plátky. Pak střídavě napichujeme na špejli maso, klobásu, papriku a cibuli. Špízy dáme do zapékací misky, ještě zakápneme olejem, trochu podlijeme vodou a upečeme po obou stranách dorůžova. Asi 20 minut po každé straně. Podáváme s vařenými bramborami, sypeme koprem. Doplníme čerstvou zeleninou.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Vepřová panenka s hořčičnou omáčkou

» Bramborák s uzeným masem

» Plněná vepřová krkovice

» Kuře se zeleninou

» Závitky s asijskými nudlemi

» Vepřové závitky se sýrem

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt